I.v.m. vakantie is de praktijk van 14 juni tot en met 7 juli gesloten.

Tijd voor weer een nieuwe Blog

Zoals iedereen weet heb ik 7 weken in de lock down gezeten.  Nu hadden wij ook nog de pech dat ook onze wasmachine stuk ging tijdens de lock down en wij een nieuwe wasmachine moesten kopen. Mijn besluit stond vast, geen wasverzachter meer in de wasmachine, dat laat een vette laag achter en gaat uiteindelijk toch stinken. Ook daar zijn wel weer middeltjes en manieren voor maar ik wilde het dit keer voorkomen.

Zo kwam ik terecht bij wasparfum, wij hebben een idos wasmachine dus deze doseert zelf de hoeveelheid, een paar druppels ziet hij dus niet. Na overleg begreep ik dat ik een dopje wasparfum en een dopje water in de doseerbak van de wasverzachter moest doen. PERFECT!!!! Lekker zuinig in gebruik dus.

Natuurlijk als eerste ons beddengoed gewassen, ik hou van vers gewassen fris ruikende  beddengoed. ….

Nou ik kan je zeggen,  na 1 week rook het nog steeds heerlijk fris en de slaapkamer ook. Daarna de handdoeken, altijd lekker fris ruikende handdoeken. Bij ons gaan de handdoeken altijd in de droger, ik had ook de drogerbollen erbij besteld. Een paar druppels van de wasparfum op de drogerbollen en hup alles in de droger. Nu waanzinnig lekker ruikende handdoeken,  zo heb ik ze nog nooit geroken. En ook de badkamer heeft deze fris ruikende handdoeken in zich opgenomen,  elke keer als ik de badkamer binnenstap ruikt het naar heerlijke zomerse lavendel.

Tijdens de lock down had ik meer verkoop in mijn webshop, ik had hem wel maar deed er niet heel veel mee. Het zet je aan het denken, die webshop moet beter gebruikt gaan worden.

Ik ben zo enthousiast geworden over deze wasparfum dat ik meteen contact heb opgenomen met degene die de wasparfum in Nederland heeft geïntroduceerd. Dit is echt een goed product voor de webshop en even wat anders dan alle voetproducten en parfum in de  webshop, dit wil ik delen, dit moet ik niet voor mezelf houden. Ik weet zeker dat heel veel huisvrouwen en waarschijnlijk ook huismannen genieten van een heerlijk ruikende was die ook gewoon fris blijft ruiken.  Nooit meer een stinklucht als je de wasmachine opendoet, linnenkast die lekker ruikt bij elke keer dat je de deur open doet, een geur die heel lang blijft hangen. Ik heb ooit waskorrels gebruikt en ik vond het lekker ruiken maar ik schrok ervan toen ik hoorde dat ze absoluut niet goed voor het milieu waren. En de waskorrels blijven niet zo lang lekker ruiken in vergelijking met de wasparfum.

Het verschil tussen wasparfum en waskorrels is, dat de wasparfum qua geur veel sterker is dan de korrels. Daardoor blijft de geur veel langer in het textiel zitten. Korrels moeten direct in de wastrommel geplaatst worden, terwijl wasparfum zeer gelijkmatig wordt verdeeld dmv het spoelsysteem. Wasparfum is ook uitermate zuinig in gebruik.

Bekende wasverzachters versterken de geur van het wasmiddel en zijn daardoor duur. Onze ervaring is daarnaast dat wasverzachter soms bijwerkingen heeft. Kleding wordt wat vaal of het laat een vetlaagje achter op de kleding (en in de wasmachine) Bij Wasparfum is dat niet het geval.

Advies wat ik meekreeg voor het wassen van het beddengoed:

En voor al het beddengoed geldt: wassen op 60 graden!
Je dekbed zelf kun je op een kort programma doen met bijv. 1200-1400 toeren. Zodoende komt het er niet kletsnat uit en heeft het weinig nodig om lekker te drogen en weer voldoende veerkracht te krijgen.

Je dekbedhoes met bijbehorende kussenslopen was je met minder toeren! Deze was je op een kreukherstellend programma met max. 800 toeren. Klop deze even goed op wanneer je het uit de wasmachine haalt en hang deze zo strak en glad mogelijk op. (minder strijkwerk oh yeah!)

Hoeslakens, ik heb bijna altijd wit of creme jerseykwaliteit, was ik gewoon ook lekker op 60 graden en kan wel wat extra toeren draaien! Deze ligt toch altijd glad op je bed en hoeft niet gestreken te worden. Uiteraard voeg je aan je was je eigen favoriete wasmiddel toe samen met……bijv. de Dolce! Zo’n heerlijke, zachte, poederachtige geur! Of Diamante & Bamboo! Lekkere katoenachtige geur hmmmm!

 

Ik kan wel blijven schrijven zo enthousiast ben ik erover.

klik hier voor de geurtjes

Je moet het gewoon zelf ervaren.

Helaas zijn de probeerversies niet voorradig, zodra dat er weer is maak ik dit via social media weer bekend.

Met frisse groeten, Karin