Tea tree

De boom waaruit Theeboom etherische olie gewonnen heet Melaleuca alternifolia en heeft niets met de tropische theestruik te maken uit wiens bladeren wij de zwarte thee bereidenDe familienaam Melaleuca komt uit het Grieks “melas = zwart” en “leucos = wit”.

De Tea Tree boom kan tot 7 meter hoog en 2-4 meter breed worden, heeft naaldvormige bladeren en witte bloemen die enigzins op flessenragers lijken. De schors is licht tot donkerbruin en bestaat uit dunne lagen die gemakkelijk afschilferen. Verbazingwekkend is dat de boom ook verder groeit als hij tot op de grond wordt afgezaagd of door een bosbrand is vernield. Dit komt door de zeer diep groeiende wortels. Oorspronkelijk groeide de Tea Tree uitsluitend aan de oostkust van Australië in het gebied tussen Port Macquarie en Cape York, beter als Bungawalbyn Vallay bekend.
Tea Tree, Melaleuca alternifolia, komt oorspronkelijk uit de Bungawalbyn Vallay aan de oostkust van Australië.
Tot 1980 werden de bladeren en twijgen die nodig waren voor de produktie van essentiële olie met de hand in dit gebied geoogst. Een moeizame en harde arbeid in deze meestal moerassige en hete streek.

De wereldwijd enorm gestegen vraag naar Tea Tree olie heeft geleid tot het zoeken naar mogelijkheden om de productie te verhogen naar economischere productie. Zo zijn in de laatste tientallen jaren grote plantages ontstaan met een totale oppervlakte van ruim 4000 hectare. De jaarproduktie wordt op 900 ton geschat!
Theeboomolie is sterk lipofiel d.w.z. in vet oplosbaar en vetoplossend.

Op deze eigenschap berust een deel van de krachtige anti-bacteriële werking en vooral het bijzonder goede vermogen om diep in de huid en het daaronderliggende weefsel door te dringen.

Tea Tree olie is niet werkelijk een wondermiddel zoals door de Aboriginals woordt beweerd, het bezit echter meerdere eigenschappen die het lichaam bij het genezingsproces positief ondersteunen, de oorzaak van de kwaal kan de olie niet bestrijden. Wel is het zo dat de olie door zijn schimmelwerende werking bij nagel & huid-schimmels en verontreinigingen succesvol ingezet kunnen worden.

Bovendien is de olie pijnstillend, vermindert jeuk en remt de ontwikkeling van ettervormende wonden. Tea Tree essentiële olie doodt vele bacteriën, schimmels, virussen en amoeben, het zou zelfs het gif van de meeste kleine insecten kunnen neutraliseren. Er wordt beweerd dat de antiseptische werking twaalf maal sterker is dan die van fenol, een chemisch desinfectans, wat algemeen wordt gebruikt.

Onder invloed van zuurstof en licht kan de chemische samenstelling van de Tea Tree olie zich veranderen, bewaar daarom de olie in een goed gesloten donker flesje op een koele plaats. Hoewel de olie, onder gunstige omstandigheden bewaard, wel tot 10 jaar oud kan worden, wordt geadviseerd oliën die ouder zijn dan twee jaar niet meer te gebruiken.

Na openen is dit een 1/2 jaar houdbaar.

Contra indicatie;

  • Zwangeren en vrouwen die bv geven.
  • Risico patiënten.
  • Mensen met een laag immuunsysteem.
  • Kinderen onder de 16 jaar. Voor heb bestaat er argaanolie

S stopper tea tree

Is een zeer sterke tinctuur.

Het Flesje is voorzien van een kwastje voor een gemakkelijke dosering van de tinctuur.

Gebruik( naast de spray voor sokken en schoenen), minimaal 2 maal daags aanbrengen rondom  en op de nagel in de nagelriemen . Een schimmel dient om de 12 uur aangevallen te worden, anders wordt het gemakkelijk resistent tegen de tinctuur.

Tea tree is een stof welke door de bloedbaan wordt opgenomen en dus een te zware belasting vormt voor het lichaam. Met dosering doorgaan tot twee weken nadat de schimmel/kalknagel is verdwenen. Schudden voor gebruik.

S-Stopper tea tree en S-Stopper argaan en de spray voor sokken en schoenen zijn bij ons verkrijgbaar.

Bron: fc4y